Afspraak?

(+32) 011/850.160

info@vanhoyland.be      

Openingsuren

Maandag - vrijdag

08.00 - 12.00 & 14.00-18.00

Vrije Raadpleging

Tongeren
dinsdag tussen 15.00-17.00

Vrije Raadpleging

Hasselt
donderdag tussen 15.00-17.00

Indien u slachtoffer bent van een misdrijf, is het belangrijk om u tijdig te melden als burgerlijke partij.

 

Als slachtoffer van een misdrijf heeft u in eerste instantie de mogelijkheid klacht in te dienen. Dit kan:

 

  • bij de politie
  • bij het Parket
  • bij de Onderzoeksrecht in de vorm van een klacht met burgerlijke partijstelling

 

Daarenboven kan u zich ook laten registreren als benadeelde persoon. Hiermee geeft u te kennen daadwerkelijk slachtoffer te zijn geweest van een misdrijf en hieruit schade te hebben geleden die u wenst vergoed te zien worden. Onze medewerkers kunnen u bijstaan in het correct laten registreren van uw belangen.

 

Een regsitratie als benadeeld persoon zorgt ervoor dat u ook in kennis wordt gesteld van een aantal belangrijke beslissingen die in het strafdossier zullen genomen worden. Het betreft informatie:

 

  • In geval de zaak door het Parket geseponeerd wordt
  • Wanneer de zaak door het Openbaar Ministerie naar de Onderzoeksrechter wordt verzonden voor een gerechtelijk onderzoek
  • Wanneer een zitting zal plaatsvinden

 

Indien u zich niet laat registreren als burgerlijke partij of niet ter zitting uw aanspraken laat gelden, zal de Rechtbank de burgerlijke belangen aanhouden waardoor u ook nadien nog in de mogelijkheid bent de zaak achteraf op burgerlijk vlak te laten behandelen.

De advocaten van ons kantoor kunnen u adviseren in de te nemen weg en staan u bij op de zittingen. Zij stellen een schadenota op overeenkomstig de door u aangeleverde stukken en zorgen er voor dat u de vergoeding krijgt waarop u recht heeft.